Website Logo
Taalonderwijs voor jonge kinderen
blog-post

Voordelen van op jonge leeftijd een vreemde taal leren

Het leren van een extra taal op jonge leeftijd biedt een aantal voordelen. Om te beginnen hebben jonge kinderen nog geen moeite met het uitspreken van bepaalde klanken. Ze pakken de uitspraak van een vreemde taal dan ook makkelijk op. Daarnaast worden de taalgebieden in de hersenen van kleuters extra gestimuleerd bij het leren van een taal. Doordat ze spelenderwijs met een vreemde taal in aanraking komen beleven ze vooral veel plezier aan het leren van een taal.

De Europese Unie stelt zich zelfs ten doel dat alle EU-burgers minimaal 2 vreemde talen leren vanaf hun derde levensjaar.

Multilingualism has been linked to a variety of positive cognitive benefits, including early reading, better listening perception, improved problem-solving skills, and higher scores on school tests.

If you want to give your child a head-start by teaching a second language, you should start as early as you can! Teaching children a new language starts with a few small steps, through games, songs and fun!

Waarom is het zo belangrijk om vroeg te beginnen met taalonderwijs?

1) de taalgevoelige leeftijd ligt vóór het achtste levensjaar;
2) het leren van meerere talen stimuleert de algemene taalontwikkeling;
3) het leren van meerdere talen bevordert internationaal bewustzijn en samenwerking.

Starten vanaf groep 1 biedt een aantal voordelen:

Uitspraak: kleuters kunnen zich de juiste uitspraak makkelijk eigen maken;

Beleving: als je jong begint wordt praten en luisteren in een vreemde taal vanzelfsprekend;

Dyslexie: dyslectische of taalzwakke kinderen hebben groot voordeel bij het mondeling leren van een vreemde taal: er is nog geen schrift waar ze moeite mee hebben en ze hebben door een vroege start meer tijd om in de bovenbouw het lezen en schrijven te leren.

Plezier: kleuters zijn zeer trotse en gemotiveerde taalleerders; Minder taalbijlessen in de toekomst: de kinderen leren al de juiste structuur van de taal;

Voordelen: Een echt goede beheersing van een andere taal zoals Engels, Frans of Spaans is van steeds groter belang voor latere studie, beroep en in de maatschappelijke omgang. Bovendien zullen kinderen die op jonge leeftijd een andere taal hebben geleerd in de toekomst minder taalbijlessen nodig hebben. Ze leren namelijk al de juiste structuur van de betreffende taal.

Plezier: kleuters zijn zeer trotse en gemotiveerde leerlingen.

Hoe gaat dat in de praktijk?

Taalcentrum Kosmos biedt, onder de bezielende leiding van taaldocente Ilenia Lombardo, mogelijkheden om uw kind op een ontspannen en gezellige manier op jonge leeftijd met buitenlandse talen in aanraking te laten komen. Spelenderwijs leren de kinderen met plezier een vreemde taal. Tijdens de les worden leuke boekjes, liedjes, audio- en visuele middelen gebruikt om de taal in een ontspannen sfeer aan de kinderen te leren.

De methodiek van Taalcentrum Kosmos is er op gericht om kinderen vanaf 3 jaar op natuurlijke wijze met Engels, Spaans, Frans of Italiaans kennis te laten maken. Het accent in de methodiek ligt op communicatieve vaardigheden. Luisteren naar klanken en woorden en spreken van woorden en later zinnen en verhalen vormen de leidraad van de methode.

De basis taalcursus voor kinderen in iedere taal bestaat uit 21 alledaagse lessen: Niveau I eerste 10 lessen en Niveau II 12 lessen. Elke les duurt 1 uur. Locatie: Numansdorp.

Niveau I:
Les 1: Hallo! Dit ben ik!
Les 2: Begroetingen
Les 3: Mijn familie
Les 4: Wat is dit?
Les 5: School
Les 6: Kleuren
Les 7: Speelgoed
Les 8: Getallen
Les 9: Dieren
Les 10: Wat doen ze?

Niveau II:
Les 11: Hoe zien de dingen eruit?
Les 12: Hoe zijn de mensen?
Les 13: Lichaamsdelen
Les 14: Kleding
Les 15: Tijd voor ontbijt
Les 16: Fruit en groenten
Les 17: Mijn huis
Les 18: Voertuigen
Les 19: Dagen van de week
Les 20: Seizoenen
Les 21: Het alfabet
Les 22: Clocktijd

Elke les wordt geanimeerd door woordenschatliedjes, gecomponeerd om de woordenschat van de les te herhalen en in te oefenen. Tijdens de les worden ook leuke boekjes, liedjes, audio en visuele middelen gebruikt om om in een ontspannen sfeer aan de kinderen een vreemde taal te leren.

Taalcentrum Kosmos ondersteunt PetraLingua methodiek en is blij om, onder meer, hun cursusmateriaal te gebruiken.

Lesprogramma voor kinderen

aanmelden
Niveau I
Italiaans, Spaans, Frans of Engels leren in 10 lessen van 1 uur. Inclusief lesmateriaal.
€ 170,-
1-5
aanmelden
Niveau II
Italiaans, Spaans, Frans of Engels leren in 12 lessen van 1 uur. Inclusief lesmateriaal.
€ 200,-
1-5
De lessen vinden plaats in Numansdorp. Genoemde prijzen zijn per kind inclusief BTW en dienen voorafgaand aan het begin van de cursus voldaan te zijn Het BTW percentage voor particulieren is 0%.